THE BASIC PRINCIPLES OF ISTIRIDYE MANTARı TOHUMU

The Basic Principles Of istiridye mantarı tohumu

The Basic Principles Of istiridye mantarı tohumu

Blog Article

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

You may e mail the website owner to allow them to know you ended up blocked. You should involve what you were being accomplishing when this web site came up as well as the Cloudflare Ray ID identified at the bottom of this page.

Your browser isn’t supported any longer. Update it to find the best YouTube expertise and our most up-to-date features. Find out more

This website is using a protection services to safeguard itself from on the internet attacks. The motion you only executed brought on the safety Option. There are lots of actions that can bring about this block like distributing a certain term or phrase, a SQL command or malformed facts.

Şeklinin deniz mahsulü olan istiridyeye benzemesi ile istiridye mantarı advertisementını almıştır. Dünyada istiridye mantarı yetiştiriciliği 1940’tan sonra popüler olmaya başladı. İlk olarak Hollandalı bilim adamı Nikolous Joseph tarafından 1775 yılında keşfedilmiştir.

Katı madde karışımı hazırlanırken katı madde içeriğinin su tutma kapasitesi çok önemlidir. Örneğin sadece pamuk tohumu kabuğunun su tutma kapasitesi % fifty five-fifty eight oranındadır. Yani sadece pamuk tohumu ile %69’luk bir nem oranı yakalanamaz. Dolayısıyla katı maddeye saman da eklenmelidir.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Japon, Kore ve Çin mutfaklarında hatırı sayılır bir yeri bulunuyor. Yaprak mantarı veya kayın mantarı olarak da bilinmesinin sebebi, doğada kayın ve kavak ağaçlarının gövdelerinde yetişmesinden kaynaklanıyor.

It seems like you have been misusing this feature by going as well rapid. You’ve been temporarily blocked from using it.

 İlk aşamada mantar yetiştiricilerinin mantar tohumunu dışarıdan satın alması gerekir. Fakat alınan tohumlar farklı şekillerde çoğaltılarak yeni tohumlar elde edilebilir.

Türkiye’de uzun yıllardır büyük ilgi gören Anadolu Miseli one kg hk-35 istiridye mantarı tohumu mantar yetiştiriciliği yapmak isteyenler için yüksek kalitede yetiştirme kolaylığı sunar. Uzmanların tecrübesi ve bilgisiyle steril ve profesyonel laboratuvar ortamında yetiştirilen istiridye mantarı tohumu Anadolu Misel tarafından paket içeriğinde “sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi” ile beraber gönderilir.

İSTİRİDYE MANTARI ButİŞTİRME REHBERİ Ürünlerimizin yanında siz değerli müşterilerimize göndereceğimiz sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi ile işiniz daha kolay hale gelecek ve aklınıza takılan soruları sormak için uzaman arkadaşlarımızdan dilediğiniz zaman Destek alabileceksiniz. Rehberimizde bulabileceğiniz konu başlıklarının bazılarını sizin için listeledik.

Örneğin pamuk sıcağı emen bir madde olduğundan sıcak iklimde kompost iç sıcaklığını çok yükseltir. Bu da soğutma maliyetini arttıracak veya sistem yetersizliği nedeniyle istiridye mantarı üretimi olmayacaktır.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim click here koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Report this page